Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεκέτες & Καρλιστές


"παράδοση και πατριωτισμός"

"Ο #Μολά στη #Ναβάρρα μπορεί να υπολογίζει στους οπαδούς των παραδόσεων και στη στρατιωτική τους οργάνωση, τους #Requetes, ένοπλους υπερασπιστές της μοναρχικής παραδόσεως που πήραν το όνομα τους από τους στρατιώτες του #Δον_Κάρλος στους δύο πολέμους των #Καρλιστών (1833-1839 και 1872-1876)".
(*Λ. Ραμιρέθ)

#Καρλισμός: μοναρχικό ισπανικό ρεύμα, που διεκδικεί τη νομιμότητα του κλάδου των Βουρβόνων, οι οποίοι κατάγονται από τον #Κάρλο_Ισίντρο, ανταγωνιστή της #Ισαβέλλας_Β στους δυναστικούς πολέμους που είχαν αρχίσει το 1833.
Πολιτικά το #κίνημα χαρακτηρίζεται από την προσήλωση του στις παραδόσεις της καθολικής αυστηρότητας και από την εξαιρετική σημασία που δίνει στα τοπικά έθιμα.
Κέντρο του η επαρχία της #Ναβάρρα.

(*Εκδόσεις Φυτράκη: Λεξικό των πολιτικών όρων)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θεωρητική αυτονομία; Αναγκαιότητα των ημερών!

Μια πρώτη προσέγγιση: "Δεν χρειαζόμαστε #αρχηγούς".


Χρειαζόμαστε απλά μία ξεκάθαρη ιδεολογική και κοινωνική #γραμμή, #ανθρώπους που να γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύουμε αλλά και τι χρειάζεται από αυτούς τους ίδιους. Δεν χρειάζονται "ρομπότ" και ούτε χρειάζονται καθάριες ελεύθερες βουλήσεις, που να πιστεύουν με κριτικό "αντιπολιτευτικό" πνεύμα στην Ιδέα, στον σκοπό μας.


Η αυτονομία σήμερα αποτελεί το #πολιτικό_μέσον για να κρατήσουμε ζωντανή την πίστη μας, για να ασκήσουμε επιτέλους #κοινωνικό_λόγο. Η αυτονομία αποτελεί αποκλειστικά το πρώτο μεταβατικό στάδιο, Σε ένα ανώτερο στάδιο όλες αυτές οι #αυτόνομες πατριωτικές ομάδες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσα από όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς χώρους, τα εργοστάσια, τις ομάδες κοινωνικής παρέμβασης, έναν πολιτικό πλέον #φορέα, ο οποίος καθώς και τα μέλη του έχουν ψηθεί στον αγώνα, ο καθένας στην #ειδικότητα του θα έχει πολιτικό πρόγραμμα.

(*Περιοδικό "Αντίδοτο", 16/1986)
(*Νοσταλγοί του μέλλοντος, 2011…

Fifty Shades of Grey??

Orientamenti (Προσανατολισμοί)

Είναι ανώφελο να δημιουργούμε παραισθήσεις με τις χίμαιρες μιας οιασδήποτε αισιοδοξίας:

Εμείς σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος ενός κύκλου Εμείς σήμερα βρισκόμαστε στο μέσον ενός κόσμου ερειπίων.

Και το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι:
Υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι όρθιοι στα πόδια τους εν μέσω αυτών των ερειπίων;